Руло Стефани

rulostefani1

     За втори път приготвям Руло Стефани. Уж рецептата се категоризира като „лесна“ и като позната и тествана от почти всеки, но аз за втори път срещам съпротива от страна на рулото да изпече за 45 минути, както на повечето места се описва. За капак този път рулото ми взе, че се сцепи. Аз като един истински перфекционист като по учебник, изпаднах в паника. Как така рулото ми няма да изглежда добре?! Че на всичкото отгоре на 45тата минута да не е напълно изпечено?! Тотален провал.

     С цялата си наглост си позволявам да кача рецепта за Руло Стефани в блога си, при все всичките перипетии, през които минах. Реших да споделя с вас, защото вярвам, че има и други хора като мен, на които някои неща не им се получават точно така, както са очаквали, или поне не от първия път. Но това, че не се получават така както сме искали, не означава, че не се получават. Това, което искам да кажа с тази публикация е, че човек не трябва да се отказва и отчайва. Голяма работа, че рулото ще е сцепено – в крайна сметка няма да го снимат за списание. Голяма работа, че не се е изпекло за 45 минути – просто ще продължи да се пече до готовност. Силата на различните фурни е различна; различните марки кайма също се отличават една от друга – има много фактори, от които приготвянето на едно ястие зависи.

     Аз не съм професионален готвач. Дори не съм и особено опитен такъв. Не претендирам, че в публикациите ми се съдържат някакви вселенски истини и разкрития. Не си позволявам да поучавам никого. Създадох този блог, за да споделям с вас моя опит – бил той успешен или не – защото знам, че не винаги нещата са толкова прекрасни, колкото изглеждат. Понякога зад една прекрасна снимка се крие история, изпълнена с провали.

    Аз не съм човека, който ще ви разкрие тайните на готвенето. Но аз обичам да готвя, макар не винаги да ми се получава. Когато готвя, съм щастлива. И няма да спра да го правя заради едно сцепено руло или пък недопечен сладкиш.

rulostefani2

Продукти:

  • 1 кг кайма
  • 2 глави лук
  • 4 филии хляб
  • 7 яйца
  • 2-3 моркова (зависи от големината им)
  • 2-3 кисели краставички
  • 1 с.л чубрица
  • 1 с.л риган
  • 1 ч.л черен пипер
  • 1 ч.л сол
  • червен пипер

Приготвяне:

  • Сваряваме морковите и 5 от яйцата. Нарязваме морковите и киселите краставички на четвъртинки по дължина (ако предпочитате, може да ги оставите и цели, разбира се).
  • Смесваме каймата с останалите 2 яйца, филиите хляб, ситно нарязаните глави лук и подправките. Размесваме много хубаво, за да могат всички съставки да се разпределят равномерно.
  • Покриваме кухненския плот с домакинско фолио (най-добре поне две парчета, които да се застъпват, тъй като рулото никак не е малко). Върху фолиото разстиламе каймата във формата на правоъгълник с дебелина около 1 см.
  • В средата, по дължина нареждаме сварените яйца, киселите краставички и морковите. С помощта на фолиото внимателно навиваме каймата на руло по дължина. Накрая натискаме двата края на рулото, за да го запечатаме.
  • Отново с помощта на фолиото прехвърляме рулото в тава, застлана с хартия за печене. Поръсваме рулото с червен пипер. Печем в предварително загрята до 180ºC фурна до готовност. На мен това ми отне малко повече от час.

rulostefani3

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s